Підвищення ренти на видобуток українського газу може погіршити інвестиційну привабливість України – аналітики Concorde Capital

Дмитро Хорошун, аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital, коментує можливе підвищеня ренти на видобуток природного газу

9 лютого у Верховній Раді України  зареєстровано законопроект, згідно з яким пропонується збільшити ренту на видобуток газу.

Пропонована зміна механізму ренти на природний газ в Україні знизить рентабельність власного капіталу набагато більше, ніж аналогічна нещодавня зміна щодо ренти на залізну руду. Інвестиційна привабливість України загалом також постраждає. Вважає Дмитро Хорошун, аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital.

Можливі зміни можуть набути чинності з 1 квітня. Проте Дмитро Хорошун вважає, що переговори (між українськими виробниками природного газу та урядом) про зміну запропонованої ренти можуть бути доречними. Зокрема, не виключено, що ставки роялті в остаточній редакції закону будуть нижчими, ніж у проекті від 9 лютого.

Прокоментував Дмитро Хорошун, аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital (Генеральний директор та засновник компанії –  Ігор Мазепа), можливе підвищеня ренти на видобуток природного газу.